Facebook Pixel

Трампу висунули четверту серію кримінальних звинувачень — Reuters

Доналд Трамп

Доналд Трамп

Колишньому президенту США Дональду Трампу висунули четверту серію кримінальних звинувачень. Про це повідомляє Reuters.

Велике журі штату Джорджія висунуло обвинувачення, його в спробі скасувати свою поразку на виборах 2020 року у штаті Джорджія.

Звинувачення, висунуті у понеділок окружною прокуроркою округу Фултон Фані Вілліс, додають юридичних проблем, з якими зіткнувся Трамп, фаворит у боротьбі за висунення від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року.

У розгалуженому 98-сторінковому обвинувальному акті перераховано 19 обвинувачених і 41 кримінальний пункт. Усім фігурантам висунули звинувачення в рекеті, яке використовується проти членів організованих злочинних груп і передбачає покарання до 20 років позбавлення волі.

Серед обвинувачених були Марк Медоуз, колишній керівник апарату Білого дому Трампа, а також юристи Руді Джуліані та Джон Істман.

Quote«Замість того, щоб дотримуватися юридичного процесу Джорджії щодо оскарження виборів, обвинувачені брали участь у злочинному рекеті, щоб скасувати результати президентських виборів у штаті», — сказала Вілліс на прес-конференції.

За словами Вілліс, Трамп та інші обвинувачені повинні здатися добровільно до обіду за східним часом (16:00 за Гринвічем) у п'ятницю, 25 серпня. Вона сказала, що має намір судити всіх 19 обвинувачених разом.

Quote«Ми з нетерпінням чекаємо детального перегляду цього обвинувачення, яке, безсумнівно, є таким же недолугим і неконституційним, як і весь цей процес», – заявили адвокати Трампа Дрю Фіндлінг, Дженніфер Літтл і Марісса Голдберг.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉