Facebook Pixel

Трамп отримав уже третє звинувачення в суді США: що відомо

45-му президенту США Дональду Трампу оголошено звинувачення в спробі скасувати результати виборів 2020 року. Суд звинуватив його в змові з метою створення перешкод для Конгресу США в підтвердженні перемоги Джо Байдена на президентських виборах. Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters.

Обвинувальний акт складається з 4 пунктів. У ньому йдеться, що Трамп увійшов у змову з метою обману США та позбавлення громадян права на чесні вибори.

Quote«Тодішній президент Трамп висунув заяви про шахрайство, які, як він знав, були неправдивими, тиснув на державних і федеральних чиновників, зокрема й віцепрезидента Майка Пенса, щоб вони змінили результати, і врешті спровокував насильницький напад на Капітолій США у відчайдушній спробі підірвати американську демократію та зберегти за собою владу, заявили прокурори», — йдеться в повідомленні.

Трамп має з'явитися до федерального суду Вашингтона в четвер, 3 серпня. Політик вважає звинувачення сфабрикованим. На думку Трампа, у такий спосіб політичні суперники намагаються відібрати в нього право балотуватися в президенти 2024 року. Справою займається окружна суддя США Таня Чаткан, яку призначив 44-й президент США Барак Обама.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉