Facebook Pixel

Українці з діабетом отримуватимуть безоплатні тест-смужки для вимірювання цукру

Хворі на діабет першого типу українці зможуть безоплатно отримувати тест-смужки для вимірювання цукру в крові. Про це інформує Міністерство охорони здоров'я.

Коли можна отримати безоплатні тест-смужки для вимірювання цукру

Очікується, що 108 867 інсулінозалежних українців зможуть отримати тест-смужки за рецептом лікаря уже восени 2023 року. Лікар, відповідно від категорії пацієнта (діти, дорослі, вагітні), визначатиме кількість смужок, необхідну пацієнту на місяць.

Тест-смужки для вимірювання цукру стануть безоплатними для українців

Тест-смужки для вимірювання цукру стануть безоплатними для українців

Quote«Розширення програми реімбурсації (відшкодування вартості коштом державного бюджету – Ред.) дозволяє пацієнтам отримати найкритичніші препарати абсолютно безоплатно, адже вони закуповуються за державний кошт. Дано старт відшкодуванню і медичних виробів. Починаємо з тест-смужок для вимірювання цукру в крові у пацієнтів із захворюванням на діабет 1-го типу», – зазначає міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Держава компенсуватиме пацієнтам вартість медичних виробів за Програмою медичних гарантій. Документи, які дозволять забезпечити людей медичними виробами коштом Держбюджету, ухвалені на засіданні Кабміну. Це постанови «Про внесення змін до постанови КМУ від 28 липня 2021 р. № 854» та «Про внесення змін до деяких постанов КМУ щодо реімбурсації медичних виробів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення».

Подякувати 🎉