Facebook Pixel

Де українці можуть дізнатися про безкоштовні ліки та обстеження: в МОЗ назвали популярні сервіси

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило затверджений державою ряд програм, які забезпечують українців життєво необхідними ліками.

В МОЗ наголосили, що дізнатися про те, де та як можна отримати такі препарати, а також які медичні обстеження надають безоплатно, можна за допомогою сервісів, розроблених Ліки Контроль.

На сайті «Ліки Контроль», а також в однойменному застосунку, зібрана інформація про усі зареєстровані в Україні ліки, а також є інструкції до них. За необхідності тут можна знайти аналоги до препаратів та побачити, які ліки можна отримати безоплатно. Інформація оновлюється щодня.

Сайт «Ліки для онкохворих – підпишись на життя» містить інформацію про ліки, закупівлею яких займається держава, й отримати їх можна повністю безоплатно. Інформація на сайті розподіляється за регіонами.

У чат-боті «Лікуйся», який доступний у Telegram та Viber у разі необхідності можна знайти покроковий гід для пацієнток із раком молочної залози. Зокрема, там розміщена інформація про безоплатну діагностики та лікування в кожному регіоні України.

Чат-бот «Спитай Гриця» (Telegram/Viber) знає все про програму «Доступні ліки». Тут можна знайти:

  • препарати, що надають пацієнтам безкоштовно;
  • інструкцію з отримання електронного рецепту;
  • аптеку, де можна отримати свої ліки.

Також уцкраїнці можуть скористатися чат-ботом «Ролики для лікарень» – це сервіс з корисним контентом. Сервіс публікує ріщні відео, де можна знайти відповіль на безліч популярних медичних питань. Наприклад, де надається безкоштовне лікування, як отримати електронне направлення тощо. Анімацію, розміщену на сервісі, можуть скачати як лікарні, так і держструктури (чи усі охочі). Відео зручно транслювати на екранах у холах чи фойє. Адже поки відвідувач чекає прийому, може отримує міні-консультацію щодо власного здоров’я.

Подякувати 🎉