Facebook Pixel

Глобальним оборонним компаніям потрібні нові працівники, щоб виконати рекордні замовлення

Глобальні оборонні компанії активно набирають персонал з моменту закінчення холодної війни, оскільки замовлення в галузі б’ють рекорди. Деякі великі компанії прагнуть збільшити кількість вакансій на 10%. Про це пише Financial Times.

Як світові оборонні компанії планують збільшувати штат

Financial Times опитало 20 великих і середніх американських і європейських оборонних і аерокосмічних компаній про їхні плани щодо робочої сили.

Опитування показало, що Lockheed Martin, Northrop Grumman і General Dynamics – найбільші оборонні компанії США – мають близько 6 тис. вакансій, які потрібно заповнити. Ще 10 компаній планують збільшити кількість вакансій майже на 37 тис., або на 10%.

Як світові оборонні компанії планують збільшувати штат. Джерело: FT

Як світові оборонні компанії планують збільшувати штат. Джерело: FT

Quote«З моменту закінчення холодної війни це найінтенсивніший період для оборонного сектору з найбільшими обсягами замовлень за досить короткий проміжок часу», – сказав Ян Пай, генсек Європейської аерокосмічної та оборонної компанії ASD.

Початок повномасштабної війни в Україні також збільшив світові військові витрати. На нестачу робітників оборонної галузі вплинуло як раптове збільшення замовлень, так і конкуренція за робітників з боку ринку праці технологічних груп.

Оборонні компанії шукають працівників у всіх напрямках: від учнів до керівників, інженерів, розробників програмного забезпечення, аналітиків з кібербезпеки, а також зварювальників та механіків.

Підрядник, який є частиною британського транснаціонального підприємства BAE Systems та японської Mitsubishi Heavy Industries, хоче найняти 6 тис. нових робітників до кінця 2024 року. А за 2025-2028 рр. він очікує на 8-10 тис. нових посад.

Найагресивніші плани найму у оборонних компаній, що виробляють боєприпаси, зокрема Rheinmetall і Nammo. Остання планує збільшити розмір компанії вдвічі до кінця 2030 року.

Французька компанія Thales, яка виробляє ракети Starstreak, що йдуть в Україну, заявила, що протягом останніх трьох років вона залучила 9 тис. людей для своїх оборонних операцій, або 11% від поточної робочої сили, яка налічує 81 тис. осіб.

Деякі компанії, такі як Rolls-Royce і Babcock International, нещодавно відкрили власні академії, де навчають ядерних навичок, а Thales UK, що постачає гідролокатори для всіх підводних човнів Королівського флоту, запустила академію гідролокаторів.

Кренфілдський університет у США, який тісно пов’язаний з сектором оборони, пропонує нові курси, зокрема з цифрової криміналістики, щоб допомогти людям пояснювати кібератаки та вирішувати інші важливі проблеми.

Нагадаємо, Євросоюз визнав, що не зміг надіслати Україні мільйон снарядів до березня 2024 року через те, що в оборонних компаніях ЄС дефіцит вибухових речовин для виробництва.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉