Facebook Pixel

Суд у Хорватії вирішив передати Україні яхту Медведчука Royal Romance – АРМА

Суд у Хорватії вирішив передати Україні яхту Медведчука Royal Romance – АРМА

Суд у Хорватії вирішив передати Україні яхту Медведчука Royal Romance – АРМА

Окружний суд у хорватському місті Спліт ухвалив рішення передати Україні яхту Royal Romance колишнього українського депутата та кума путіна Віктора Медведчука. Про це повідомила голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума.

За її словами, хорватська сторона вказала, що для передачі судна немає правових перешкод. Агентство також отримало згоду на проведення повторного огляду яхти.

Quote«Після проведення оцінки арештованого активу АРМА планує здійснити його реалізацію. Продаж цього лоту стане першим прикладом реалізації арештованих активів, що перебувають за кордоном», – додала Олена Дума.

25 січня яхта відпливла від причалу в місті Трогір для підтвердження плавучості та роботи двигунів.

Quote«АРМА тримає питання на особливому контролі та володіє достовірними даними про те, що арештована яхта 25 січня 2024 року тимчасово відчалила для підтвердження її технічної спроможності, плавучості та роботи двигунів. Проведення цих заходів відбулося за рішенням Окружного суду м. Спліт (Хорватія). Для забезпечення законності під час технічної перевірки за процесом спостерігав Капітан порту за участі поліцейських Хорватії», — наголосила Олена Дума.

Досьє

  • 2015 року 92-метрову суперяхту Royal Romance придбала компанія Fregata Marine, власником якої є дружина Медведчука – Оксана Марченко. У березні 2021 року судно переоформили на іншу компанію – Lanelia Holdings (зареєстровану на Маршаллових островах).
  • У березні 2022 року стало відомо, що влада Хорватії заарештувала Royal Romance. Її вартість оцінювалася у 200 млн євро. Нещодавно у хорватських ЗМІ з'явилася інформація про те, що яхта відпливла з хорватського порту Трогір. Олена Дума уточнила, що 25 січня цього року судно тимчасово вирушило для підтвердження її технічної здатності, плавучості та роботи двигунів.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉