Facebook Pixel

На Закарпатті БЕБ та СБУ закрили нелегальний нафтопереробний завод кума Медведчука

Детективи БЕБ блокували роботу нафтопереробного заводу, що виготовляв фальсифіковане пальне. Правоохоронці перевіряють приналежність до нього кума Медведчука Івана Чубирка.

Про це пише БЕБ.

За даними БЕБ, директор незаконного НПЗ закуповував сировину в українських постачальників та переробляли її на заводі. Підроблене пальне збували через підконтрольні АЗС.

Детективи БЕБ спільно зі СБУ провели близько 18 санкціонованих обшуків на території НПЗ та в помешканнях причетних осіб. За результатами обшуків вилучено майже 600 тонн пального вартістю понад 32 млн грн, обладнання для його виробництва, чорнові записи, печатки, понад 3,3 млн грн готівкою, транспортні засоби тощо.

Нагадаємо, що 7 жовтня СБУ затримала депутата Закарпатської облради Івана Чубирка. За даними слідства, депутат облради за попередньою змовою з кримінальним авторитетом вимагав з місцевого підприємця $135 тис. неіснуючого боргу як плату за нібито використання їх авторитету під час здійснення операцій з нерухомістю.

Quote«Зловмисник є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, який свого часу призначив його керівником обласного осередку забороненої партії ОПЗЖ. У березні 2022 року кримінальник навіть планував стати народним депутатом замість свого однопартійця Іллі Киви, якого було позбавлено депутатського мандата. За даними слідства, затриманий депутат облради організував банду, яка намагалася тримати в страху жителів прикордонного регіону і «вибивала» з них гроші», – йдеться у повідомленні СБУ.

Іван Чубирко є чоловіком сестри дружини Медведчука Оксани Марченко.

Нагадаємо, що суд за матеріалами Служби безпеки України заблокував корпоративні права Оксани Марченко в АТ «Запорізький завод феросплавів». Вартість арештованих активів становить понад 1 млрд грн.

Подякувати 🎉