Facebook Pixel

Суд забрав у підрядника мосту на Троєщину ділянку в Києві: хто колишній власник

Господарський суд міста Києва задовольнив позов Київської міської прокуратури та скасував оренду земельної ділянки по вул. Промислова в Голосіївському районі міста Києва площею майже 17 га вартістю понад 700 млн грн. Йдеться про ПАТ «МОСТОБУД», власником якої є ексрегіонал Володимир Продивус.

Про це пише пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними прокуратури, приватне товариство в березні 2020 року, більш як за рік після припинення йому права оренди вказаної земельної ділянки, незаконно здійснило реєстрацію оренди цієї землі.

Пізніше, оформивши на цій ділянці промислову базу загальною площею 155 кв. м, несумлінний землекористувач перереєстрував право оренди землі за іншим товариством.

Прокуратура встановила, що реєстрацію права оренди на земельну ділянку за обома товариствами здійснено з порушенням вимог чинного законодавства за відсутності волевиявлення її законного власника — Київської міської ради.

Судячи з матеріалів справи,йдеться про ПАТ «МОСТОБУД». За даними Youcontrol, компанія на 21% належить бізнесмену та політику Володимиру Продивусу. Продивус у 2012 — 2014 рр. був депутатом Верховної Ради України, спочатку як член фракції Партії регіонів, а потім як безпартійний.

Продивус є неформальним керівником групи «Прем’єр-Фінанс», яка об’єднує будівельний, готельний і ритейл-бізнеси. Зокрема, до неї належать ПАТ «МОСТОБУД», ВАТ «Муровано-Куриловецький завод мінеральної води», ТЗОВ «ГОТЕЛЬ «ЛЬВІВ», ПРАТ «ВІННИЦЬКИЙ УНІВЕРМАГ», ТОВ «МІЛСЕНД», ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «ВЕКС-БУД».

ПАТ «МОСТОБУД» є однією з найбільших мостобудівних компаній України. З-поміж київських проєктів компанії – Подільско-Воскресеньский міст, міст Метро, міст ім. Патона, Парковий, Дарницький, Північний і Південний мости.

Також компанія вела мостобудівні проєкти в регіонах України та за кордоном: мостові споруди на автобані Київ — Одеса, мости в російському Заполяр'ї, на БАМі, у В'єтнамі, Лівані, Анголі, Сирії, Туреччині, Афганістані тощо.

Фірму підозрювали в привласненні бюджетних коштів. Зокрема, 8 серпня 2018 року Київська міська прокуратура відкрила кримінальне провадження № 42018101020000145. Слідство встановило, що службові особи КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд», можливо, допустили розтрату бюджетних коштів в особливо великих розмірах із боку ПАТ «Мостобуд» (попередній підрядник будівництва Подільського мосту) і ТОВ «Еко-Буд-Трейд» під час будівництва Подільського мосту. Аудитори підтвердили завищення вартості виконаних робіт і матеріалів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉