Facebook Pixel

Столична прокуратура хоче стягнути з будівельників метро на Виноградар 79 млн грн: у чому причина

Київська міська прокуратура подала позов до Господарського суду міста Києва проти генпідрядника будівництва метро від станції «Сирець» до житлового масиву Виноградар. Про це повідомляється на офіційній сторінці органу.

За даними прокуратури, будівельна компанія використала не за призначенням бюджетні кошти. Замість будівництва метро генпідрядник розмістив ці кошти на депозитні рахунки в банківській установі, що було заборонено договором.

Тепер фірма зобов’язана сплатити 3% річних та інфляційні втрати від простроченої суми за весь час користування такими коштами.

Раніше Північний апеляційний господарський суд уже стягував із будівельників понад 139 млн грн до столичного бюджету. Згідно з даними Prozzoro, не названий прокуратурою генпідрядник – ПАТ «КИЇВМЕТРОБУД». Саме ця фірма в листопаді 2018 року виграла тендер на будівництво чотирьох станцій метро за 5,98 млрд грн. Зокрема від станції «Сирець» планується побудувати станції «Мостицька» та «Проспект Правди», «Виноградар» і «Вулиця Маршала Гречка». Планувалося все зробити до кінця 2021 року.

Раніше київська влада повідомляла, що до кінця 2021 року мало відкрити нову станцію підземки «Мостицька», а вже потім для пасажирів відкриють і «Проспект Правди». Але будівництво затягнулося, а у 2022 році зовсім зупинилося. Наразі будівництво станцій поновили.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉