Facebook Pixel

Сир «Гуцульська овеча бриндзя» отримав право на визнання в ЄС

Перше українське географічне зазначення, яке відповідає європейським вимогам до реєстрації — сир «Гуцульська овеча бриндзя» отримало свідоцтво про реєстрацію від Міністерства розвитку економіки.

Заявку на реєстрацію географічного зазначення подала до Мінекономіки громадська спілка «Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів» 19 грудня 2018 року, повідомляє інформаційно-аналітичний портал АПК України.

Контекст

«Гуцульська овеча бриндзя» виробляється на літніх високогірних пасовищах Карпат з гірського овечого молока у відповідності з традиціями XV століття. Зона виробництва продукту охоплює Закарпатську, Івано-Франківську та частину Чернівецької областей.

Подякувати 🎉