Facebook Pixel

Сиквел «Аватара» виводить з ладу обладнання кінотеатрів у Японії

Фільм «Аватар: Шлях води» компанії Walt Disney Co. зіштовхнувся з технічними проблемами у японських кінотеатрах. Про це пише Bloomberg.

Глядачі, які прийшли на сиквел Джеймса Кемерона, викладали в соціальні мережі повідомлення про раптові відміни сеансів і про те, що співробітники кінотеатрів перепрошують за неполадки з технікою і повертають гроші. Принаймні один кінотеатр знизив частоту кадрів удвічі, щоб мати можливість показати фільм.

Другий фільм «Аватар», один із найдорожчих в історії Голлівуду, використовує багато новітніх візуальних технологій, включно з 3D-форматом із високою частотою кадрів, що потребує швидкої обробки великої кількості інформації. Схоже, що фільм став жертвою того, що японська кіноіндустрія не поспішає переходити на найсучасніше обладнання.

Конкретна причина технічних проблем залишається незрозумілою, проте один із кінотеатрів обійшов усі труднощі, перейшовши зі встановлених 48 кадрів на секунду на традиційні кінематографічні 24 кадри на секунду.

Ці проблеми виникають у найбільш невідповідний час для фільму Кемерона, який, за деякими оцінками, не виправдав фінансових очікувань. Проблеми у країні завзятих кіноглядачів можуть ще більше вплинути на ціну акцій Disney, яка цьогоріч впала на 45%.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉