Facebook Pixel

Як знищення ВДК «Новочеркаськ» може вдарити по флоту рф

Уночі 26 грудня командувач Повітряних сил України Микола Олещук повідомив, що ЗСУ знищили крилатими ракетами великий десантний корабель «Новочеркаськ» у тимчасово окупованій Феодосії.

Quote«На сьогодні у росії немає повноцінної заміни ВДК «Новочеркаськ» і вона активно використовує такі кораблі. Кожна така втрата цих кораблів для неї непоправна і не менш болісна, ніж втрата бойового корабля типу корвет чи навіть фрегат», – прокоментував військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Міноборони росії підтвердило значні пошкодження судна.

Моніторингова група «Кримського вітру» з посиланням на дані супутників повідомила, що на знімках за 24 та 25 грудня видно, що поряд із ВДК «Новоросійськ» було пришвартовано ще одне судно. Попередньо, це може бути морський буксир МБ-304 чорноморського флоту рф.

Що відомо про ВДК «Новочеркаськ», знищений ЗСУ 26 грудня

Quote«Новочеркаськ» належить до проєкту 775 великих десантних кораблів, які за часів СРСР будували на верфі у польському Гданську. Знищений ЗСУ ВДК-46 «Новочеркаськ» був одним із найновіших зразків цієї серії, а до складу флоту його прийняли у 1987 році.

ВДК «Новочеркаськ» був призначений для висадки морського десанту і перевезення військ та вантажів. Корабель здатний перевозити різні види бронетехніки, зокрема танки.

Quote«ВДК «Новочеркаськ» отримав попередження від Всесвіту ще 24 березня 2022-го, коли потрапив під удар у порту тимчасово окупованого Бердянська. Тоді було знищено ВДК «Саратов», а «Новочеркаськ» з пошкодженнями, але спромігся втекти», – каже Коваленко.

За його словами, після ремонту корабель перевозив техніку окупантів, боєприпаси і дрони-камікадзе Shahed-136.

ВДК «Новочеркаськ»

ВДК «Новочеркаськ»

Атаку на «Новочеркаськ» прирівнюють до знищення крейсера «Москва», який ніс найбільшу загрозу для української безпеки. Крейсер «Москва» міг переносити понад 80 крилатих ракет.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉