Facebook Pixel

рф завантажила нову міжконтинентальну балістичну ракету Ярс в шахту на московщині

Ракетні війська рф завантажили нову міжконтинентальну балістичну ракету «Ярс» у шахту на полігоні Козельськ у Калузькій області, в 260 км від москви. Про це 17 грудня 2023 року повідомив Reuters з посиланням на міноборони росії.

«На полігоні Козельськ ракетні війська стратегічного призначення завантажили міжконтинентальну балістичну ракету «Ярс» у шахтну пускову установку», – так агенція цитує міноборони.

В мережі до дня ракетних військ рф 17 грудня оприлюднили відео, на якому під гучну рок-музику гігантську ракету засніженими дорогами транспортують до бункера та завантажують у шахту.

Що відомо про міжконтинентальну балістичну ракету РС-24 «Ярс»

PC-24 «Ярс» (SS-27 Mod 2 за класифікацією НАТО) — російська твердопаливна міжконтинентальна балістична ракета мобільного та шахтного базування з роздільною головною частиною з блоками індивідуального наведення.

Модифікація ракети комплексу «Тополь-М» на заміну МБР PC-18 і РС-20.

Може нести декілька самостійних систем повторного входу, які дозволяють ракеті доставляти кілька ядерних боєголовок по різних цілях.

  • Довжина – 23 м;
  • Діаметр – 2 м;
  • Маса – 49 тонн;
  • Дальність польоту – 11 тис. км.

рф продемонструвала «Ярс» на військовому параді на Красній площі 9 травня 2023 року.

рф досі має найбільший у світі арсенал ядерної зброї (5889 ядерних боєголовок), за нею йдуть Сполучені Штати (5244). Разом росія та США контролюють понад 90% ядерної зброї у світі. рф та США, за даними Федерації американських вчених, мають близько 1670 розгорнутих стратегічних ядерних боєголовок.

Єдина історична згадка про місто Козельськ стосується оборони Козельська від військ монгольського хана Батия у 1238 році, який спалив його вщент.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉