Sense Bank кредитуватиме енергоефективні проєкти бізнесу

Sense Bank кредитуватиме енергоефективні проєкти бізнесу

Sense Bank розпочав кредитування енергоефективних проєктів для бізнесу. Про це повідомила пресслужба банку.

Цей крок було зроблено у відповідь на зростаючий дефіцит генерації електроенергії, спричинений постійними терористичними атаками рф.

Тепер юридичні особи та фізичні особи-підприємці можуть отримати позики на проєкти зі встановлення джерел відновлюваної енергії, енергоефективного освітлення, систем накопичення електроенергії тощо.

У банку зазначають, що ця ініціатива є окремою програмою кредитування бізнесу, спрямованою на покращення енергоефективності. Підприємці можуть отримати фінансування у розмірі до 100% вартості проєкту на термін до 5 років. Максимальна сума позики — 150 млн гривень. Графік погашення розроблятиметься індивідуально для кожного клієнта, враховуючи особливості бізнесу, локацію та кредитні можливості позичальника.

Банкіри також зазначають, що кредитування бізнесу для цих потреб буде здійснюватися в рамках держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%», яка передбачає процентну ставку від 1% річних. Ця програма дозволяє кредитувати бізнес, розташований у зонах високого воєнного ризику, що потребує особливої підтримки.

Нагадаємо, що 25 червня цього року Sense Bank разом з 16 іншими банками підписали Меморандум щодо кредитування проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури.

Читати на The Page