Facebook Pixel

YASNO отримає кредит в 60 млн грн на енергоефективність від «АСВІО БАНК»

YASNO отримає кредит в 60 млн грн на енергоефективність від «АСВІО БАНК»

YASNO отримає кредит в 60 млн грн на енергоефективність від «АСВІО БАНК»

YASNO Energy Efficiency та АСВІО БАНК підписали кредитну угоду на 60 млн грн. Це дозволить реалізувати масштабні енергоефективні проєкти у 2024 році.

Quote«Укладення даної угоди свідчить про високий рівень довіри до компанії, як до позичальника, а також про впевненість кредиторів у стабільності та успішності діяльності нашої компанії. Ми вдячні за довіру та впевнені, що спільними зусиллями банків, бізнесу та держави зможемо забезпечити стале фінансування енергоефективних проєктів та сприяти формуванню стійкої енергонезалежності країни», – сказала фінансова директорка YASNO Тетяна Грязнова.

В умовах війни та обмеження енергоресурсів, питання ощадливого споживання набувають ще більшого значення, особливо коли мова йде про промисловий сектор країни, де масштаби споживання енергоресурсів вимірюються мільйонами МВт. Заміна застарілого обладнання на підприємствах дозволить суттєво зменшити споживання енергоресурсів, але такі проєкти потребують фінансування, доступ до якого в умовах сучасної економічної кон'юнктури обмежений.

Тому для підприємств залучення ЕСКО-компаній в такі проєкти сьогодні є ключовою умовою. Це дозволить підприємствам реалізувати енергоефективні проєкти без значних фінансових вкладень, оскільки ЕСКО-компанії беруть на себе всі ризики та витрати, пов'язані з реалізацією проєктів, що виконуються на умовах енергосервісу. Підприємства, своєю чергою, після досягнення очікуваного рівня економі, отримують зменшення витрат на енергоресурси, а також нове, сучасне, енергоефективне обладнання.

Quote«Ми переконані, що разом ми зможемо зробити суттєвий внесок у підвищення енергоефективності України», – зазначив Євген Шуліка, в.о. Голови правління АТ «АСВІО БАНК».
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉