Facebook Pixel

СБУ викрила в’язня, який ошукував на гроші родичів полонених та зниклих безвісти воїнів

СБУ викрила ув´язненого Житомирської виправної колонії, який видурював гроші у родичів українських військових, які перебувають у російському полоні або зникли безвісти на фронті.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Quote«Зловмисник в інтернеті знаходив людей, які розшукували своїх близьких – бійців ЗСУ, що потрапили в полон або зникли під час боїв на передовій. Потім фігурант телефонував родинам українських захисників та за гроші обіцяв знайти і повернути їх додому. Під час таких розмов в’язень представлявся учасником «пошукової групи» і вихвалявся «потрібними» зв’язками», – йдеться у повідомленні.

Сума за «послуги» у шахрая варіювала від 5 до 55 тис. грн і залежала від платоспроможності потерпілого. До своєї справи він залучив спільників «на волі» – матір, цивільну дружину та співкамерників, на банківські картки яких перераховували кошти.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання зловмисником більше 50 тис. грн з близьких українського воїна, який вважається зниклим безвісти.

Під час обшуків у камері в’язня-шахрая та за місцем проживання його спільників виявлено декілька мобільних телефонів, банківські картки та інші речові докази злочинної діяльності.

Наразі організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Триває розслідування для притягнення до відповідальності інших співучасників злочину.

СБУ викрила в’язня, який ошукував на гроші родичів полонених та зниклих безвісти воїнів

СБУ викрила в’язня, який ошукував на гроші родичів полонених та зниклих безвісти воїнів

СБУ викрила в’язня, який ошукував на гроші родичів полонених та зниклих безвісти воїнів Thumb

Раніше The Page повідомляв, що співробітники СБУ в Києві затримали ділків, які видурювали гроші у родичів українських військовополонених, обіцяючи звільнити їх з російської неволі.

Подякувати 🎉