Facebook Pixel

Курс рубля стрімко падає

Курс рубля стрімко падає

Курс рубля стрімко падає

Російський рубль продовжує стрімке падіння. 8 та 9 липня 2023 року за один євро в росії давали майже 100 рублів. Офіційний курс російського Центробанку був зафіксований на рівні 99 рублів і 81 копійки за євро та 91 рубля 68 копійок за долар. Востаннє рубль падав до таких позначок за місяць після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Курс рубля стрімко падає

Курс рубля стрімко падає

За два тижні – з 26 червня до 7 липня – російська валюта подешевшала щодо долара майже на 10 рублів. Наймовірніше, безпосереднім тригером до обвалу став заколот євгена пригожина 23 — 24 червня. Тепер до ризикованих чинників додалася ще й внутрішня нестабільність. Внутрішньополітичні події не призводили до серйозних коливань курсу російської валюти понад 10 років, з часів масових протестів 2011 — 2012 років. Проти рубля грають також низький експорт, імпорт, що зростає, і виведення валюти з росії.

Курс рубля стрімко падає

Курс рубля стрімко падає

Економісти дещо скептично ставляться до традиційної схеми купівлі громадянами іноземної валюти задля гарантування збереження своїх фінансових статків.

Quote«Але що робити далі із цією валютою – зовсім незрозуміло. Раніше відповіді на це питання були набагато очевиднішими: переказати, витратити за кордоном, щось ще зробити. Зараз це практично неможливо чи вкрай важко», — говорить економіст Микола Корженевський.
Подякувати 🎉