Facebook Pixel

Конфлікт між пригожиним та міноборони рф перейшов в гарячу фазу. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Як повідомляє NEXTA, ввечері 23 червня 2023 року фсб відкрило проти засновника ПВК «Вагнер» євгена пригожина справу про заклик до збройного заколоту по ст. 279 КК рф (від 12 до 20 років ув'язнення).

Голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов прокоментував події в рф 23 червня.

Quote«Тендітна диктатура путіна впала... Рашисти почали гризти один одного за владу і гроші. пригожин погрожує «йти походом» на москву. шойгу, за його словами, втік із Ростова, щоб не стати жертвою в розправі. Сталося те, про що ми говорили протягом тривалого часу», — підкреслює генерал-майор Буданов.

Сам пригожин заявив, що армія рф атакувала ракетами тилові табори ПВК Вагнер, а шойгу втік до Ростова і «цю тварюку буде зупинено». Він нагадав, що в ПВК Вагнер близько 25 тис. бійців, і прийшов час покласти край «беззаконню».

Reuters підтверджує, що рф звинуватила пригожина у заколоті після його заяв, що регулярні війська ракетним ударом вбили близько 2000 його бійців.

У той же час, офіційні телеканали рф не змінили ефірну сітку, на сайті кремля з'явилось привітання від путіна з Днем молоді. В Ростовській області в небі бойові вертольоти, повідомляє NEXTA.

20 червня в ефірі телемарафону Кирило Буданов проінформував, що конфлікт керівника ПВК «Вагнер» євгена пригожина із міністром оборони рф сергієм шойгу є цілком реальним.

Офіційні медіа рф заявили, що в Ростові-на-Дону поруч зі штабом ЮВО (Південного воєнного округа) організовані військові пости, багато машин поліції, також там стоїть БТР.

00:20 фсб закликала найманців ПВК Вагнера затримати пригожина.

00:57 Повітряні Сили ЗСУ повідомляють про пуски крилатих ракет Х-101/555 стратегічною авіацією з акваторії Каспійського моря. Розрахунковий час входження ракет у повітряний простір України 02.20.

01:10 В москві посилені міри безпеки, найважливіші об'єкти взяти під посилену охорону. Підняті підрозділи ОМОН та СОБР росгвардії, повідомляють офіційні медіа.

москві посилені міри безпеки, найважливіші об'єкти взяти під посилену охорону.

москві посилені міри безпеки, найважливіші об'єкти взяти під посилену охорону.

москві посилені міри безпеки, найважливіші об'єкти взяти під посилену охорону.

москві посилені міри безпеки, найважливіші об'єкти взяти під посилену охорону.

москві посилені міри безпеки, найважливіші об'єкти взяти під посилену охорону. Thumb москві посилені міри безпеки, найважливіші об'єкти взяти під посилену охорону. Thumb

01:30 В спецвипуску новин російський перший канал спростував всі звинувачення з боку пригожина та процитував повідомлення слідчого комітету.

01:35 Ресурс Global Check підтверджує труднощі з доступом до новин в рф.

Ресурс Global Check підтверджує блокування інтернету на рф

Ресурс Global Check підтверджує блокування інтернету на рф

02:05 Рух на виїзді з Ростова-на-Дону перекрито.

Заступник командувача об'єднаним угрупуванням рф сергій суровікін виступив голубом миру та закликав ПВК Вагнер вирішити проблеми мирним шляхом, щоб «не грати на руку противнику».

02:22 Монітор стану інтернету Netblocks зафіксував блокування Google News в рф. «Підтверджено: показники свідчать, що платформа агрегатора Google News стала недоступною для багатьох користувачів у росії. Інцидент стався на тлі загострення напруженості між воєнізованою групою Вагнера та москвою».

Монітор стану інтернету Netblocks зафіксував блокування Google News в рф.

Монітор стану інтернету Netblocks зафіксував блокування Google News в рф.

02:30 Євген Пригожин, який засвоїв жанр аудіозвернень, заявив, що начальник генштабу рф «наказав підняти бойову авіацію та відкрити вогонь по колоні ПВК «Вагнер», але пілоти відмовилися виконувати «злочинні накази».

02:40 Повітряна тривога поширилась на всю територію України.

02:50 Джо Байден поінформований про ситуацію з пригожиним, повідомив телеканал CNN. Білий дім «моніторить ситуацію» в рф після погроз лідера ПВК Вагнера євгена пригожина на адресу російського військового керівництва, зокрема міністра оборони сергія шойгу та начальника генштабу валерія герасимова.

Президента Джо Байдена також поінформували про розвиток ситуації в росії, заявив речник Ради національної безпеки Адам Ходж.

Quote«Ми стежимо за ситуацією та будемо консультуватися з союзниками та партнерами щодо цих подій», — сказав Ходж у заяві.

Досі незрозуміло, чи мають США якісь очікування щодо того, як і що пригожин збирається виконувати свої заклики до громадян росії залишатися вдома.

03:02 Повітряні Сили ЗС України попередили про загрозу «шахедів» в Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Також зафіксовано виліт 3 Ту-22м3.

російські ЗМІ повідомляють, що соцмережа Vkontakte заблокувала одну з заяв пригожина. «Яндекс» також блокує частину новин, пов'язаних з ПВК Вагнера. На сторінці компанії пригожина «Конкорд» замість аудіозвернення євгена пригожина про 25 тис. вагнерівців появилось повідомлення, що матеріал заблоковано за рішенням генпрокуратури рф від 23 червня.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉