Facebook Pixel

Розмінування: піротехніки перевірили понад 200 тис. га сільгоспземель у 2023 році

З початку 2023 року державні та неурядові оператори з розмінування повернули у використання українським аграріям понад 200 тис. га сільськогосподарських земель. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Quote«Навіть взимку наші піротехніки щотижня обстежують від 3 до 5 тис. га сільгоспземель. Ми вже повернули аграріям понад 200 тис. га земель з 470 тис. га, які запланували обстежити, очистити та розмінувати першочергово», – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

За словами Свириденко, уряд та міжнародні партнери посилюють роботу у сфері протимінної діяльності на найближчі 10 років. Кінцева мета – повернути у безпечне використання до 80% територій країни, які зараз є потенційно забрудненими.

Станом на 15 грудня 2023 року піротехніки обстежили 268,6 тис. га сільськогосподарських земель з близько 470 тис. га, запланованих до першочергового обстеження та розмінування. З них близько 205 тис. га повернули у використання. За минулий тиждень було обстежено понад 5 тис. га. Найбільше – 3,8 тис. га – в Херсонській області.

Подякувати 🎉