Facebook Pixel

Втрати росії у Бахмуті склали до 30 тис. військових

Армія росії втратила убитими та пораненими від 20 до 30 тис. російських військовослужбовців у Бахмуті з початку літа минулого року. Про це повідомляє BBC з посилання на західних офіційних посадовців.

Для України, за словами одного чиновника, битва за Бахмут стала «унікальною нагодою вбити багато росіян». Навіть якщо вона випаде на частку Росії – що все ще може зайняти час і не гарантовано, – Москва, за словами західних офіційних осіб, мало що виграє та багато втратить. При цьому вони вважають, що групі найманців Вагнера, яка очолила спробу Росії захопити Бахмут, не вистачає людей та техніки.

Щоб не трапилося з Бахмутом — один чиновник сказав, що, на його думку, зусилля Росії «забуксували», — серед союзників України є явна надія на те, що ця битва підірвала шанси Москви досягти значного прогресу в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, що за даними ISW, у Бахмуті сьогодні воюють елітні підрозділи ПВК «Вагнер» і повітряно-десантних військ рф.. Російські «зеки» зазнають постійних втрат, тому до штурмів підключили «еліту» Вагнера.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉