Facebook Pixel

росія збільшила свої золоті резерви на $2 млрд

Центробанк рф за рік збільшив свої золоті резерви на 1 млн унцій, що складає приблизно $2 млрд. Про це пише Bloomberg.

На кінець лютого Банк росії тримав у запасах 74,9 млн. унцій золота. У той самий період 2022 року росія тримала 73,9 млн унцій золота. Цей запас злитків коштує 135,6 мільярда доларів.

Російське золото було закрито для західних ринків з того часу, як минулого року країни Великої сімки та Європейський Союз запровадили заборону на його імпорт. Місцеві виробники, які раніше відправляли більшу частину свого металу до Лондона, змушені були шукати нових клієнтів в Азії.

Однак видання зазначає, що за 12 місяців до лютого 2022 рок загальні резерви Банку росії в іноземній валюті та золоті скоротилися до 574 млрд. доларів з 617 млрд. доларів. Санкції США, запроваджені щодо валютних резервів росії, дали деяким установам привід шукати альтернативи долару.

За даними Всесвітньої ради із золота, минулого року центральні банки купили рекордні 1136 тонн або близько 37 мільйонів унцій золота.

Іншим великим покупцем був Китай, який почав розкривати інформацію про покупки золота у грудні після довгих років мовчання. За даними на його веб-сайті, Народний банк Китаю додав близько 102 тонн свого золота за чотири місяці до лютого 2023.

Нагадаємо, що російський суд у понеділок заморозив усі активи Volkswagen на території росії.

Подякувати 🎉