Facebook Pixel

Річниця руйнування Каховської ГЕС: як рф знищила єдиний осетровий завод в Україні: Фото

6 червня 2023 року війська рф підірвали греблю Каховської ГЕС. Постраждало більше мільйона людей. Також був затоплений Дніпровський осетровий завод на Херсонщині. Як він виглядав у червні 2023 року, далі у матеріалі

Фото: Річниця руйнування Каховської ГЕС: затоплений Дніпровський осетровий завод на Херсонщині

Фото: Мінвідновлення

В ніч з 5 на 6 червня 2023 року російські окупанти зруйнували за допомогою вибуху Каховську ГЕС. Рівень води у річці Дніпро в районі Херсона піднявся на 5 метрів. Під водою опинилось 600 км² Херсонщини, з них 32 % — правобережжя та 68 % — лівий берег.

Фото: Мінвідновлення

Під підтопленням опинився і Дніпровський осетровий завод у селище Дніпровське, Херсонської області. На підприємстві у результаті зруйнування ГЕС загинуло 2,6 млн екз. мальків цінних видів риб, у тому числі 1,6 млн екз. осетрових видів.

Фото: Мінвідновлення

arrow
Фото: Мінвідновлення

Фото: Мінвідновлення

Стерлядь (фото: © BOKU)

За попередніми підрахунками, фінансові збитки державі лише від втрати заводом ремонтно-маточного поголів’я осетрових видів риб, а це майже 19 тис. екз. стерляді, осетра та севрюги, складуть понад 900 млн грн.

Стерлядь (фото: © BOKU)

arrow
Стерлядь (фото: © BOKU)

Стерлядь (фото: © BOKU)

Фото: Мінвідновлення Thumb Фото: Мінвідновлення Thumb Фото: Мінвідновлення Thumb Стерлядь (фото: © BOKU) Thumb Стерлядь (фото: © BOKU) Thumb

Нагадаємо, що орієнтовна загальна сума збитків рибній галузі через підрив окупантами Каховської ГЕС складатиме понад 11 млрд грн. Все через осушення водосховища.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉