Facebook Pixel

Зброя на €15 млрд: Rheinmetall очікує масштабних замовлень для України

Найбільший німецький оборонний концерн Rheinmetall розраховує отримати замовлення до €15 млрд на виробництво зброї для бундесверу та України.

Про це розповів генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер виданню Bild.

Він наголосив на продуктивній співпраці між урядом та військово-промисловим комплексом. Також відзначив, що в 2023 році компанія отримала замовлення від федерального уряду та української армії на суму понад €10 млрд, а цього року ця сума може збільшитися щонайменше до 15 мільярдів євро.

Водночас Паппергер відкинув обвинувачення у повільних поставках. Він наголосив, що темпи виробництва значно прискорилися.

Quote«Те, що раніше займало десять років, зараз вдається зробити за кілька місяців», – зазначив він.

Директор Rheinmetall також повідомив про будівництво нової фабрики боєприпасів в Німеччині, яке буде завершено в рекордно короткі терміни, щоб забезпечити стратегічну безпеку поставок.

Rheinmetall — це німецький оборонний концерн, один із найбільших виробників військової техніки та озброєння в Німеччині і Європі. Концерн виробляє, зокрема, танки Panther, Leopard, БМП Marder і гаубиці PzH 2000.

Раніше The Page повідомляв, що «Укроборонпром» і Rheinmetall зареєстрували спільне підприємство. Нова компанія буде здійснювати виробництво, обслуговування та ремонт військової техніки.

Подякувати 🎉