Facebook Pixel

«Укроборонпром» і Rheinmetall створили спільне підприємство: Шмигаль

«Укроборонпром» і Rheinmetall зареєстрували спільне підприємство. Нова компанія буде здійснювати виробництво, обслуговування та ремонт військової техніки.

Про це пише прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Нове підприємство планували заснувати у червні 2023 року, але було зрештою зареєстроване лише 18 жовтня. 51% акцій компанії належатиме Rheinmetall, решта – «Укроборонпрому».

Quote«Створення спільного підприємства є без перебільшення знаковою подією, яка виводить співпрацю між нашими країнами на якісно новий рівень та дозволить нам разом будувати арсенал вільного світу», — пише Шмигаль.

Раніше ще у травні 2023 року Rheinmetall заявив про утворення спільного з українським оборонним концерном підприємства.

Quote«Якнайшвидше задоволення нагальних потреб України в її боротьбі за свободу та демократію є справою центрального значення для нас у Rheinmetall. Завдяки своєму досвіду та можливостям Rheinmetall має те, що потрібно, щоб бути цінним і потужним партнером для України як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Ми раді, що «Укроборонпром» на чолі з Юрієм Гусєвим є дуже спроможним і надійним партнером», — заявив виконавчий директор Rheinmetall Арміа Паппергер.

Що дасть Україні угода «Укроборонпрому» та Rheinmetall

Згідно з цією угодою Україна отримає від Німеччини нові військові технології, додаткові робочі місця та скорочення строків постачання військового обладнання з Німеччини.

За словами Rheinmetall, пріоритетом для співпраці стане технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів, переданих в Україну з Німеччини.

На наступних етапах на основі комплексного передавання технологій партнери по співпраці мають намір спільно виробляти вибрану продукцію Rheinmetall в Україні. У перспективі співпраця Rheinmetall і «Укроборонпрому» може також передбачати спільне розроблення військових систем командами українських і німецьких фахівців, зокрема для подальшого експорту з України.

Наразі німецький збройовий концерн Rheinmetall веде будівництво заводу у Києві.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉