Facebook Pixel

Rheinmetall веде переговори про постачання Україні танків Panther

Німецький оборонний підрядник Rheinmetall AG веде переговори про постачання Україні своїх найсучасніших бойових танків і бойових машин, щоб допомогти країні захиститися від майбутніх загроз. Про це пише Bloomberg.

Компанія вже провела переговори з урядом у Києві. Rheinmetall може виробляти машини з нуля, тобто жодній країні не доведеться надавати танки із власних запасів.

За даними Handelsblatt, головний виконавчий директор компанії Армін Паппергер вважає, що постачання буде здійснено «за 15 — 18 місяців». Для експорту потрібно схвалення уряду Німеччини, оскільки Panther було розроблено в Німеччині.

За словами Паппергера, компанія після закінчення війни також готова збудувати в Україні завод зі складання «Пантер», якщо уряд Німеччини схвалить необхідні експортні ліцензії.

«Пантер», зокрема, буде варіантом модернізації важкої броні для українського війська. У компанії Rheinmetall стверджують, що танк, який усе ще перебуває в стадії розроблення, «покликаний стати переломним моментом на полях битв майбутнього» та зрештою має замінити основний бойовий танк Leopard 2.

Quote«Україна має відстояти свої позиції в цій війні, а після її закінчення країні потрібна безпека», — зазначив Паппергер.

Контекст. 27 січня 2023 року Німеччина передала новий пакет допомоги для Збройних сил України.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉