Facebook Pixel

Рада узаконила продаж нерухомості разом із земельною ділянкою

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому закон, яким встановлено обов'язковість оформлення прав на земельну ділянку в разі продажу нерухомості на ній і одночасне оформлення прав на нерухомість у разі продажу земельної ділянки.

Документ № 5248 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв'язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, на ній розташованого» підтримав 301 народний обранець.

«Закон усуває прогалини в правовому регулюванні питань, пов'язаних з оформленням і переходом прав на земельну ділянку в разі набуття права власності на нерухоме майно (житловий будинок, будівлю або споруду), розташоване на ній», — йдеться в повідомленні.

Документом встановлено обов'язковість одночасного оформлення прав на земельну ділянку в разі продажу нерухомості, розташованої на ній.

Також встановлено зворотний порядок одночасного переходу прав на нерухоме майно в разі переходу прав на земельну ділянку, на якій розташоване нерухоме майно.

Законом також уніфіковані зазначені правила для прав власності й усіх видів користування земельною ділянкою, як-от сервітут, суперфіцій, емфітевзис (сільськогосподарські будівлі), постійне користування тощо, у разі переходу права власності або права користування земельною ділянкою через внесення змін до статті 120 Земельного кодексу та статті 377 Цивільного кодексу.

Подякувати 🎉