Facebook Pixel

Привласнення 282 млн Київміськбуду: ДБР повідомило про підозру

Працівники ДБР у взаємодії з ДСР Нацполіції повідомили про підозру двом підприємцям. Їх підозрюють у крадіжці нерухомості вартістю понад 282 млн грн, яка належить ПрАТ «ХК «Київміськбуд».

Про це пише ДБР.

Привласнення 282 млн Київміськбуду: деталі

За даними слідства, бізнесмени підробляли документи та без відома «Київміськбуду» продавали його майно. Їм у цьому допомагали податківець та працівник держбанку. Слідство вилучило у підозрюваних електронні носії інформації, мобільні телефони та документи.

Організатора схеми суд вже заарештував з альтернативою у вигляді застави на суму 282,6 млн грн. Йому загрожує у разі доведення вини до 10 років позбавлення волі.

Що відомо про скандали у Київміськбуді

20 грудня 2023 року наглядова рада «Київміськбуду» звільнила голову правління Ігоря Кушніра, тимчасовим виконувачем обовʼязків обрали Едуарда Шевчука.

4 липня 2023 року журналісти Bihus.Info. опублікували розслідування, у якому йшлося про те, що дружина президента «Київміськбуду» Ігоря Кушніра володіє віллою у Франції, що обійшлася у 20 млн євро. Водночас на початку 2023-го «Київміськбуд» тимчасово зупинив будівельні роботи та просив про додаткове фінансування з бюджету. 80% «Київміськбуду» належить громаді міста Києва.

Також 5 липня журналісти видання дізналися, що Ігор Кушнір зі своєю дружиною Оксаною у травні цього року піднялися на Еверест. Для цього посадовець виїхав за кордон, використовуючи довідку про інвалідність. Підйом на Еверест обійшовся подружжю в $150 тис. За час повномасштабної війни Кушнір зміг загалом пробути за кордоном приблизно 8 місяців.

6 липня наглядова рада спільно з правлінням ПрАТ «Київміськбуд» відсторонили від керівництва компанією Ігоря Кушніра. Паралельно на засіданні було ухвалено рішення про проведення аудиту діяльності компанії.

У лютому 2024 році наглядова рада ПрАТ «ХК «Київміськбуд» призначила головою правління — президентом Василя Олійника. Раніше він обіймав посаду віцепрезидента компанії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉