Facebook Pixel

Приватбанк переміг у суді боржника ТОВ «Лайк Сіті»

У четвер, 15 червня, Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду розглянув скарги у справі позову ТОВ «Лайк Сіті» до державного банку та НБУ й задовольнив прохання Приватбанку скасувати рішення судів попередніх інстанцій. Про це повідомляє пресслужба банку.

Позивач оскаржував розірвання банком кредитного договору та стверджував, що згадана трансформація ініціювалася та контролювалася НБУ. Водночас ТОВ «Лайк Сіті» не заперечувало наявність у нього простроченої заборгованості, а як аргументи використовувало документи з грифом «банківська таємниця». Вони не могли потрапити до нього в законний спосіб, йдеться в повідомленні. Тому Приватбанк наполягав на скасуванні попередніх рішень.

Quote«Порушення відбувалися й під час формування складу судів через маніпуляції з авторозподілом під впливом позивача. Ми вважаємо, що в такий спосіб опоненти намагаються отримати потрібні для них судові рішення та перекласти свою відповідальність на НБУ», ─ говорять у банку.

На думку банку, його опоненти в межах цієї та інших подібних справ намагаються отримати «бажані висновки судів». Надалі вони можуть бути використані Ігорем Коломойським, Геннадієм Боголюбовим та іншими відповідачами, щоб заперечити відповідальність за шахрайство.

Ще до націоналізації Приватбанку у 2016 році екскерівники фінансової установи перевели заборгованість 193 неопераційних і непрозорих компаній (127 млрд грн) на 36 «нових проблемних позичальників». З-поміж них — ТОВ «Лайк Сіті».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉