Facebook Pixel

Віктор Орбан та Володимир Зеленський планують підписати угоду про співробітництво

2 липня Президент України Володимир Зеленський і прем’єр Угорщини Віктор Орбан домовилися у майбутньому підписати угоду про співробітництво.

Про це передає з зустрічі лідерів двох держав «Європейська правда».

Перші особи обговорили торгівлю, транскордонну співпрацю, інфраструктурні та енергетичні питання, а також гуманітарну сферу двох країн:

Quote«Зміст нашого діалогу з усіх сьогоднішніх питань може стати основою для майбутнього двостороннього документа між нашими державами, який регулюватиме всі наші відносини і буде заснований на дзеркальному підході у відносинах між країнами», – заявив Володимир Зеленський.

Віктор Орбан підтвердив можливе підписання нової угоди:

Quote«Ми бажаємо налагодити відносини між нашими країнами, ми бажаємо підписати глобальну угоду про співробітництво з Україною, подібну до тих угод, які в нас діють з іншими сусідами Угорщини», – сказав угорський прем'єр.

Орбан запевнив, що Угорщина буде допомагати Україні під час свого головування у ЄС:

Quote«Бажаю всього найкращого Україні, і під час головування Угорщини ми будемо допомагати вам у всьому, у чому зможемо», – додав глава угорського уряду.

Що заявив Орбан про війну росії з Україною

Також Орбан закликав Зеленського припинити бойові дії для перемовин з росією:

Quote«Я розповів пану президенту, що його ініціативи потребують багато часу через правила міжнародної дипломатії. Тому я попросив пана президента подумати про те, чи не можна вчинити трошки інакше: зупинити вогонь, а потім вести перемовини з Росією, адже припинення вогню пришвидшило б темпи цих перемовин», – сказав Орбан.

Нагадаємо, що у березні премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтримав кандидатуру Дональда Трампа на посаду президента США.

Подякувати 🎉