Facebook Pixel

Зеленський відправив у відставку командувачку Медичних сил ЗСУ Остащенко

Зеленський відправив у відставку командувачку Медичних сил ЗСУ Остащенко

Зеленський відправив у відставку командувачку Медичних сил ЗСУ Остащенко

Президент України Володимир Зеленський звільнив генерал-майора медичної служби Тетяну Остащенко з посади командувачки Медичних сил ЗСУ. Про це він повідомив у вечірньому зверненні.

Quote«Сьогодні є важливе кадрове рішення. За поданням міністра оборони змінив командувача Медичних сил Збройних сил України. Замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко новим командувачем призначив генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука — начальника Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» у місті Києві», — сказав Зеленський.

За словами Президента, сьогодні потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення українських воїнів. Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута дійсно правильно та дійсно ефективно.

Quote«Досвід ефективності конкретних підрозділів має бути поширений на всі Сили оборони», — наголосив Президент.

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив про причини рішення щодо заміни командувачки Медичних сил Збройних сил України.

Quote«Вважаю, що причини такого кроку очевидні для всіх, хто б'ється в лавах Сил оборони України, та усіх, хто допомагає. Відповідна проблематика обговорювалась багато разів. Настав час вирішувати проблеми медичного забезпечення наших воїнів», — написав міністр у Facebook.

Від нового командувача Умєров очікує:

  • Максимальної цифровізації процесів та дотримання усіх стандартів медичного забезпечення, включно з постачанням якісних медичних засобів та медичної техніки. Таких проблем, як з неякісними турнікетами, просто не має бути в принципі.
  • Розбудови системи навчання тактичній медицині за стандартами НАТО з відповідним ресурсним забезпеченням. Впровадження усіх необхідних фронту медичних практик, які дозволять зберегти якнайбільше життів наших воїнів.
  • Забезпечення постійної ротації особового складу між тактичним та стратегічним рівнем для забезпечення отримання та передачі досвіду з усього циклу лікування поранених, травмованих і хворих.

Новим командувачем Медичних сил ЗСУ став генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук – начальник Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» у місті Києві.

Подякувати 🎉