Facebook Pixel

Кулеба озвучив три головні цілі вкидання росіянами фейку про «брудну бомбу»

Росія почала звинувачувати Україну у створенні «брудної бомби», маючи на меті завдяки вкиданню цього абсурдного фейку досягти трьох головних цілей. Про це повідомив очільник українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба в інтерв’ю «ТСН».

Ціль №1. Фейкова компанія під назвою «брудна ядерна бомба» був створений задля впливу на російське населення. Народу таким чином на додачу до традиційних наративів рф дають своєрідний додатковий аргумент – «а ми їм казали, ми їх попереджали, а вони нічого не зробили, вони прикривають київський режим».

Ціль №2. Фейк запустили задля впливу на так звані країни глобального Півдня. У цих державах росія надалі продовжує воювати за те, щоб заявам Кремля вірили. До цих країн рф доносить інформацію про «погану Україну, яка готує брудну бомбу». За оцінкою Кулеби під найбільший вплив російської пропаганди та наративів підпадають країни Латинської Америки, Африки та Азії.

Ціль №3. Нагнітання ситуації російському керівництву потрібне «розкручування загальної логіки». Міністр наголошує що росіяни прекрасно розуміють, яку маячну вони несуть, але це треба для «розкручування маховика цієї історії».

Quote«Ну, і головне. Скажу так. Те, що вони зараз роблять із цією історією, телефонуючи на Захід, — це насправді приховане, але відчайдушне благання з ними поговорити. Оскільки з ними ніхто не хоче ні про що розмовляти, бо їхня звірська й агресивна політика є всім зрозумілою. А вони шукають приводи змусити з собою поговорити, започаткувати хоч якийсь діалог», — наголосив Кулеба.

Контекст. Нагадаємо: 23 жовтня, міністр оборони рф Сергій Шойгу почав телефонувати своїм західним колегам і розповідати їм, що Україна працює над «брудною бомбою» й застосує її найближчим часом. Наступного дня таку саму інформацію з-поміж представників західних країн почав поширювати й очільник Генштабу рф Валерій Герасимов. Однак Захід не повірив розповідям росіян, а генсек НАТО Єнс Столтенберг навіть заявив: якщо росія так активно говорить про розроблення Україною «брудної бомби», то, найімовірніше, цим займається саме Москва, а не Київ.

Подякувати 🎉