Facebook Pixel

НАТО може розгорнути більше ядерної зброї через загрозу з боку рф і Китаю

НАТО розглядає можливість розгорнути більше ядерної зброї, вивести її зі сховищ і перевести в режим очікування через ймовірну загрозу з боку росії та Китаю. Про це пише Reuters з посиланням на слова генсекретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Що відомо про плани НАТО розгорнути більше ядерної зброї

Quote«Я не буду вдаватися в подробиці про те, скільки ядерних боєголовок має бути в робочому стані, а які повинні зберігатися в сховищах, але нам потрібно проконсультуватися з цих питань. Це саме те, що ми робимо», – сказав Столтенберг.

За словами Єнса Столтенберга, хоча метою НАТО є світ без ядерної зброї, поки вона існує, альянс матиме ядерний арсенал. Він назвав ядерну зброю «основною гарантією безпеки» НАТО та засобом збереження миру.

Quote«Тому що світ, де росія, Китай і Північна Корея мають ядерну зброю, а НАТО ні – це небезпечний світ», – зазначив генсек альянсу.

Столтенберг повідомив, що зараз ведуться живі консультації між членами альянсу щодо прозорості використання ядерного арсеналу НАТО як засобу стримування потенційних загроз.

Хоча НАТО не часто публічно говорить про зброю, стало відомо, що США розмістили ядерні бомби в кількох місцях Європи. Зокрема, у квітні 2024-го президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що країна готова розмістити у себе ядерну зброю НАТО.

Нагадаємо, НАТО планує розширити співпрацю з Україною в галузі оборонних технологій та ділитиметься додатковими розвідувальними даними для боротьби з росією у сфері кібербезпеки.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉