Facebook Pixel

На Полтавщині з’явився новий технопарк «Смарт Тех Індастрі»

На Полтавщині побудують другий індустріальний парк Смарт Тех Індастрі, що спеціалізуватиметься на глибокій переробці агропродукції. Уряд включив його до Реєстру індустріальних (промислових парків) на засіданні 1 березня 2024 року.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Quote«Уряд України докладає зусиль, щоб підтримати національного виробника, стимулювати виробництво, розвивати переробні підприємства, які виробляють продукцію з високою доданою вартістю. З огляду на це зростає значення індустріальних парків, які сприяють розвитку бізнесу майданчиків. Концепція «СМАРТ ТЕХ ІНДАСТРІ» передбачає значні інвестиції в будівництво підприємства глибокої переробки агропродукції та вагомі результати роботи», — розповів заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

Що відомо про будівництво індустріального парку Смарт Тех Індастрі

На території парку, що розташований на території Лубенського району Полтавської області, на площі понад 13 га планують побудувати комплекс для глибокої переробки зерна кукурудзи.

Цей комплекс спеціалізуватиметься на виробництві харчових продуктів, борошномельно-круп’яних виробів та готових кормів для тварин. Крім цього, парк також орієнтується на виробництво металевих виробів, деревообробну галузь та інші сфери промисловості.

Щоб безперервно постачати енергію на об’єкти виробництва, планують збудувати ТЕС загальною потужністю 3 МВт. Відповідно до укладеного з американськими інвесторами меморандуму, в облаштування інфраструктури парку інвестують $7 млн, а в будівництво об’єктів парку – $20 млн.

Парк забезпечить близько 350 осіб новими робочими місцями в переробній промисловості.

«СМАРТ ТЕХ ІНДАСТРІ» стане другим індустріальним парком на Полтавщині. Він не лише забезпечить мешканців області додатковими робочими місцями, а бюджети – доходами, але й сприятиме економічному розвитку регіону.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉