Facebook Pixel

Масова страта полонених в Оленівці. В ООН пояснили, чому ще не були на місці події

В ООН пояснили, що ще не відправили свою місію для з’ясування фактів в Оленівку, де росіяни в липні влаштували масове вбивство українських полонених, оскільки не мають гарантій безпеки для неї. Про це повідомив прессекретар генсека ООН Стефан Дюжарик, пише «ЄП».

Quote«Ми не можемо направити будь-яку місію, не маючи всіх гарантій безпеки. Є й логістичні проблеми, але насамперед ми потребуємо гарантій безпеки. Допоки цього не буде, ми не можемо її відправити», – пояснив він.

Представник ООН не уточнив, яка саме сторона не дає безпекових гарантій.

Контекст. 29 липня в Генштабі ЗСУ заявили, що росіяни навмисно обстріляли колонію в місті Оленівка, що перебуває під контролем терористичного угрупування «ДНР», де з-поміж інших утримувалися й українські полонені, зокрема захисники «Азовсталі». У російському Міноборони провину за скоєне поклали на українських захисників. У ГУР Міноборони заявили, що вибух усередині в’язниці влаштували «вагнерівці».

У серпні Міжнародний Комітет Червоного Хреста офіційно заявив, що не давав гарантій безпеки українським військовополоненим, які вийшли з «Азовсталі». В ООН пообіцяли заснувати «місію зі встановлення фактів» убивства полонених «азовців» у колонії в Оленівці.

Подякувати 🎉