Facebook Pixel

Міністр молоді та спорту Гутцайт подав у відставку

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт написав заяву про відставку, її вже зареєстровано у Верховній Раді.

«До Верховної Ради України надійшла заява Міністра молоді та спорту України Гутцайта В.М. про відставку. Заяву буде розглянуто найближчим часом», – написав голова парламенту Руслан Стефанчук.

Вперше чутки про можливу відставку Гутцайта з’явилися наприкінці січня 2023-го.

Потенційно новим міністром молоді та спорту може стати начальник управління спорту Львівської міськради Антон Нікулін, тренер з карате, пише sport.ua.

Міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт написав заяву про відставку.

Міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт написав заяву про відставку.

Що відомо про Вадима Гутцайта

Вадим Гутцайт був призначений міністром молоді та спорту України 4 березня 2020 року.

52-річний Гутцайт – український фехтувальник, шабліст та олімпійський чемпіон. Як шабліст взяв участь у трьох Олімпіадах, у 1992-му завоював командне золото від України.

У 2018 році був одним із співвласників російського ТОВ «Альтаир» (Лубна під москвою), потім передав свою частку Ільгару Мамедову – багаторічному головному тренеру збірної рф з фехтування.

На виборах 2019 року був №81 у списку партії «Слуга народу».

З 2017 по 2023 рік очолював Федерацію фехтування України.

З 17 листопада 2022 року став президентом Національного олімпійського комітету України.

Був фігурантом кримінальної справи про розкрадання 2,25 млн грн державних коштів на закупівлі човнів для спортсменів Києва як директор департаменту молоді та спорту КМДА.

Навесні 2022 року Вадим Гутцайт як міністр офіційно заборонив спортсменам з України участь у спортивних змаганнях з представниками росії та білорусі. Таким чином, українців позбавили можливості брати участь у кваліфікаційному відборі на Олімпіаду, що викликало скандал в спортивній спільноті. Згодом Мінспорту скасувало цю заборону.

Після розслідування bihus.info про бізнес родинної фірми Сергія Бубки на окупованому Донбасі та в рф Гутцайт не коментував публічно скандал з олімпійським чемпіоном та членом НОК.

У липні 2023 року фракція ЄС вимагала відставки Гутцайта через відсутність його реакції на дискваліфікацію української фехтувальниці Ольги Харлан на чемпіонаті світу з фехтування.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉