Facebook Pixel

Фехтувальницю Харлан після перемоги над росіянкою дискваліфікували на чемпіонаті світу

Спортсменка Ольга Харлана не зможе продовжити участь у чемпіонаті світу 2023 року з фехтування, що проходить у Мілані. Її виключили з-поміж учасниць змагань шаблісток після того, як вона здобула перемогу над російською спортсменкою Ганною Смирновою. В результаті цього рішення ім'я Ольги Харлана не буде відображено в ігровій сітці подальших змагань.

На офіційному сайті Міжнародної федерації фехтування (FIE) Харлан позначено як виключену спортсменку на турнірі. Більше того, болгарська шаблістка Йоанна Ілієва вже записана до учасників 1/8 фіналу ЧС.

Українська фехтувальник Ольга Харлан переможно стартувала на чемпіонаті світу в Мілані. У 1/32 фіналу володарка олімпійського «золота» Пекіна-2008 перемогла росіянку Ганну Смирнову, після чого відмовилася тиснути суперниці руку. У відповідь представниця країни-агресорки влаштувала справжній цирк, відмовившись залишати доріжку.

За правилами FIE за відмову від рукостискання спортсменку могли дискваліфікувати. І росіянка годину просиділа на доріжці, щоб скористатись можливістю дискредитації. Але судді цього спочатку не зробили і допустили Харлан до наступного раунду.

Попри це, у лайвтабло до наступного раунду пройшла саме Харлан, яка мала зустрітитися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою.

Однак сутичка між Харлан та Ілієвою у підсумку не відбулася, фехтувальниці навіть не виходили на доріжку. А у лайвтабло було відзначено, що до наступного раунду проходить саме болгарська атлетка.

У протоколі змагань навпроти Ольги Харлан зазначено «виключено». Як повідомило Суспільне Спорт джерело, що перебуває на чемпіонаті світу, Харлан зняли з чемпіонату світу.

Подякувати 🎉