Facebook Pixel

Рух Чесно включив до «Реєстру Zрадників» Героя України Сергія Бубку

Рух Чесно додав до «Реєстру Zрадників» колишнього очільника Національного олімпійського комітету Сергія Бубку. Останнього звинувачують у співпраці з окупантами.

Про це повідомляє Рух Чесно.

Чому Сергій Бубка опинився у «Реєстру Zрадників»

За даними Bihus.Info, ТОВ "Фірма "Монблан", серед власників якого досі значиться Сергій Бубка, продовжує роботу у тимчасово окупованому Донецьку, де, за словами самого спортсмена, у нього залишилися матір та старший брат. У 2023 році "Монблан" почав брати участь у російських тендерах. Bihus.Info знайшли три тендери на постачання пального. Також на ТОТ працюють заправки фірми "Монблан".

За даними матеріалів журналістів, Служба безпеки та БЕБ почали досудове розслідування про зв'язки компанії Сергія Бубки з Росією. Слідчі вивчають питання, чи мали місце з боку засновників і представників ТОВ "Фірма "Монблан" умисні дії, спрямовані на допомогу країні-агресору з метою заподіяння шкоди Україні.

«В ході відпрацювання відомостей, наведених у вищезазначеному журналістському розслідуванні, встановлено, що суб’єкти господарювання, які підконтрольні Бубці Сергію Назаровичу та Бубці Василю Назаровичу, можуть створювати загрози національній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України, сприяти терористичній діяльності держави-агресора», – повідомили в Бюро економічної безпеки.

Рух Чесно зазначає, що окрім медалей та перемог у спорті, Сергій Бубка має звання Героя України. Це вже не перший фігурант «Реєстру Zрадників» із таким високим званням.

Нагадаємо, що Служба безпеки підозрює ексочільника АТ «Мотор Січ» Богуслаєва у блокуванні постачання бойового гелікоптера на фронт.

Подякувати 🎉