Facebook Pixel

Ялинки, ярмарки, концерти: куди сходити на зимові свята у Львові, Ужгороді та Тернополі

Ялинки, ярмарки, ковзанки: куди сходити на зимові свята у Львові, Ужгороді та Тернополі

Ялинки, ярмарки, ковзанки: куди сходити на зимові свята у Львові, Ужгороді та Тернополі

Зимові свята для більшості українців цьогоріч мають нові дати. Святий Миколай приходив 6 грудня, а Різдво за новим календарем святкуватимуть 25 грудня. Західні регіони завжди гостинно зустрічають гостей та створюють затишну атмосферу для місцевих мешканців.

Куди сходити на новорічні свята у Львові

22 грудня о 18:00 на площі Ринок відкриють різдвяну шопку.

24 грудня о 14:00 і 25 грудня о 14:00 та о 19:00 у Львівському органному залі відбудуться концерти різдвяної музики при свічках.

24 грудня о 12:00 відбудеться винесення Дідуха на площу Ангелів.

25 грудня впродовж дня у Шевченківському гаю відбудеться святкування Різдва: у програмі хода ветеранів, різдвяні тематичні екскурсії з традиційними смаколиками, різдвяною шопкою та теплий вечірній концерт. Квитки у касі музею.

25 грудня о 19:30 у театрі імені Марії Заньковецької відбудеться концерт Різдвяний Jazz. Улюблені святкові композиції Santa Baby, Jingle Bell Rock, Winter Wonderland, Feliz Navidad, «Тиха ніч», «Народився Бог на санях» звучатимуть у джазових аранжуваннях.

25 грудня о 16:00 та о 19:00 відбудеться концерт «Різдво у Львівській опері разом зі СКАЙ».

Протягом 25-26 грудня на території !FESTrepublic святкуватимуть Різдво. На території відбудеться великий різдвяний концерт, виступи вертепів, театральний перформанс, різдвяний DJ set, велике приготування куті, майстер-класи, ярмарка, пошта різдвяних листівок та інші цікаві заходи.

26 грудня о 19:00 у палаці залізничників «Рокс» відбудеться музична вистава-комедія «Ніч перед Різдвом».

26 грудня о 18:30 у філармонії відбудеться концерт «Гуцульське Різдво». Учасниками різдвяного дійства є місцеві жителі села Криворівня.

26 грудня о 19:00 львівська Опера запрошує на нове ексклюзивне шоу Павла Ільницького Sinatra: Christmas. Особливою несподіванкою для слухачів стане музична зустріч з Деннісом Аду – одним із найбільш яскравих джазових бенд-лідерів та безсумнівно найвідомішим джазовим трубачем України.

26 грудня о 19:00 у центрі Довженка відбудеться концерт Оксани Білозір.

З 26 грудня по 7 січня у Львові розставлять тимчасові ватри, навколо яких збиратимуться музиканти, актори театру з вертепом, пластуни і запрошуватимуть мешканців та гостей міста до спільного колядування:

  • 26 грудня 18:00 – біля короля Данила / «Дорога до Різдва» – вертеп за участі акторів Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва.
  • 27 грудня 18:00 – біля короля Данила / Пласт.
  • 29 грудня 17:00 – площа Ринок, 45 / хор Gloria Львівської музичної школи №8.
  • 5 січня 17:00 – площа Ангелів (біля Гарнізонного храму святих Петра і Павла) / хор «Калинове гроно» Львівської школи мистецтв №11.
  • 7 січня 19:00 – площа Музейна (перед Домініканським собором) / хор Gloria Львівської музичної школи №8.

26 та 29 грудня о 19:00 у Львівському органному залі лунатимуть улюблені колядки у виконанні Львівського муніципального хору «Гомін» та органістки Світлани Позднишевої.

27 грудня о 19:00 в органному залі гратиме симфонічний оркестр – Різдвяна симфонія. .

28 грудня ТНМК повертається із різдвяною програмою «Новий вертеп», яку гурт представить в рамках зимового туру Україною. Виступ буде о 18:30 у Event Hall на !FESTrepublic.

29 грудня о 19:00 у центрі Довженка відбудеться концерт «На Різдво. Ігор Богдан». На вас чекає тепла і дружня атмосфера, відомі різдвяні пісні та колядки: «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Нова радість стала», «Бог ся рождає» та багато інших, а також народні та естрадні композиції.

29 грудня о 19:00 у філармонії відбудеться концерт Christmas по-львівськи. Концерт поєднає впізнаване і нове, народне та авторське, колядки та світові різдвяні хіти, хор і джаз-бенд, концертне виконання і спільну коляду.

30 грудня у Шевченківському гаю відбудеться свято Маланки і Василя. Квитки у касі музею.

30 грудня о 19:00 у львівській філармонії відбудеться різдвяне свято «Бойківське різдво». На сцені буде прикарпатський ансамбль пісні та танцю України «Верховина».

Протягом 25 грудня – 7 січня на площі Музейній (Церква Пресвятої Євхаристії) відбудеться фестиваль «Велика коляда» – там щодня виступатимуть різні ансамблі та хори.

3 січня о 19:30 у львівській Опері відбудеться концерт Christmas Stories. На Вас чекатиме захопливе живе виконання улюблених різдвяних хітів у супроводі сучасного оркестру BigShow Orchestra під керівництвом Романа Мачишина, унікальне світлове шоу та інші сюрпризи.

7 січня о 16:00 у львівській Опері волинський народний хор вітатиме усіх львів'ян новою програмою «Від Різдва до Водохреща».

8 січня у театрі імені Марії Заньковецької відбудуться два концерти Піккардійської Терції (16:30 та 19:30). Запланована особлива програма, до якої увійшли традиційні та авторські колядки й різдвяні пісні. Прозвучать і найкращі твори, які звучали у виконанні метрів протягом останніх 30 років.

10 січня буде Різдвяний вечір з Оксаною Мухою на сцені театру Заньковецької. Звучатимуть рідкісні колядки з усіх куточків України, та усім відомі «Добрий вечір тобі», «Бог ся рождає», «Тиха ніч», «На небі зірка ясна засяла», що з року в рік звучать у кожній українській родині. Концерти будуть о 17:00 та о 20:00.

Куди сходити на зимові свята у Тернополі

22 грудня пройде благодійна вечеря та аукціон у клубі The River.

28 грудня буде сольний стендап-концерт Тараса Яремія «Про це не жартують» у гастрокластері «Na пошті».

23 грудня відбудеться екскурсія «Українське серце Тернополя – Церква Різдва».

26 грудня можна відвідати концерт «Новорічна імпреза» у Тернопільській обласній філармонії.

30 грудня пройде концерт «Різдвяна класика при свічках» у Тернопільському драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка.

9 січня пройде сучасна вистава «Гаррі Поттер» у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка.

Куди сходити на зимові свята в Ужгороді

18 та 19 грудня 2023 пройде вистава «Резиденція Святого Миколая» у Шелестівській церкві в ужгородському скансені.

21 грудня відбудеться виставка виробів з лози, соломи, шоломиня з фондової колекції музею.

23 грудня можна подивитися різдвяне дійство «Зустрічаймо Коляду» у Театрі ляльок Бавка.

24 грудня проходитиме майстер-клас із виготовлення дідуха.

30 грудня відбудеться вистава «Новорічні пригоди» в Закарпатському академічному обласному театрі ляльок.

30 грудні проходитиме презентація альбому «Жадан і Собаки» у Закарпатському обласному музично-драматичному театрі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉