Facebook Pixel
IT

Інвестори розчарувалися щодо планів Telegram запускати платформу TON – ЗМІ

Інвестори блокчейн-платформи Павла Дурова отримали нову пропозицію від Telegram. Вивчивши її, деякі з них зробили висновок, що команда Дурова відмовилася від планів щодо запуску блокчейну та криптовалюти. Про це пише The Bell.

Інвесторам було запропоновано оформити їхні вкладення у проєкт TON як кредит під 52,77% річних. Тоді інвестори зможуть розраховувати на повернення 110% своїх первісних вкладень у 2021 році. Водночас Telegram залишає за собою право погасити цей кредит будь-коли. У такому разі інвестори отримають 72% початкових вкладень плюс відсотки за кредитом, які будуть нараховані до дати його погашення.

Ще минулого тижня команда Telegram пропонувала інвесторам, які вирішать залишитися в угоді, утретє перенести дату запуску проєкту на 30 квітня 2021 року. Тепер від обіцянки запустити через рік блокчейн і роздати інвесторам криптовалюту Gram компанія, власне, відмовляється.

Про те, чи збирається команда Павла Дурова в принципі продовжувати роботу над проєктом TON, у новому листі згадки немає. Інвестори, з якими поспілкувався The Bell, у цьому сумніваються.

Контекст. Федеральний суд Південного округу штату Нью-Йорк заборонив передавати цифрові токени Gram інвесторам блокчейн-платформи TON. Суд визнав криптовалюту цінними паперами і став на сторону SEC. Також суд продовжив заборону на випуск криптовалюти Gram до 30 квітня, оскільки саме на цей день було перенесено запуск блокчейну TON.

У 2020 році в месенджері Telegram хочуть впровадити функцію групових відеодзвінків. У сервісі відзначили, що зосередяться на тому, щоб вони були безпечними.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉