Вартість тарілки борщу в українських закладах харчування за останні роки зросла удвічі. Якщо у 2020 році страва коштувала 55 грн, то у 2024 вже 110 грн.
Про це пише ресторанне медіа «Реве та стогне ресторатор» з посиланням на дослідження української компанії з автоматизації закладів Poster.
Де найдорожчий борщ в Україні
Найдорожче тарілка борщу коштує у закладах:

- Миколаївщини — 130 грн,
- Херсонщини — 129 грн,
- Харківщини — 120 грн,
- У Києві — 110 грн.
Натомість найнижчі ціни на українську страву в Тернопільській області – 60 грн, а також в Сумській – 65 грн.

Інфографіка: «Реве та стогне ресторатор»

Інфографіка: «Реве та стогне ресторатор»
Водночас Poster зазначає, що популярність борщу зростає. За їх прогнозами, до кінця 2024 року українські заклади продадуть майже удвічі більше порцій, ніж у 2020-му.

Інфографіка: «Реве та стогне ресторатор»
Загалом за 5 років клієнти Poster продали 5 015 841 порцій борщу.
Що відомо про індекс борщу
Індекс борщу — економічний показник, який допомагає оцінити, наскільки велика різниця в цінах на однакові товари та послуги в різних регіонах.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Головна подія ресторанного бізнесу цієї весни – PRORESTO’25 в Одесі 28 квітня!