Facebook Pixel

В Україні зварили найменший в історії борщ

В Україні зварили найменший в історії борщ

В Україні зварили найменший в історії борщ

В «Сільпо» встановили гастрономічний рекорд, зваривши найменший в історії України борщ. Автором мікроборщику об’ємом 7 мл став Микола Ільїн — шеф мережі фудхолів «Сільпо Resto». Його витвір настільки крихітний, що може вміститися у двох чайних ложках.

В Україні зварили найменший в історії борщ

В Україні зварили найменший в історії борщ

Кухар розповів, що для приготування мікроборщу він використав мікроказан ємністю 7 мл. Задля насиченості він заздалегідь зварив м’ясний, за його словами, «мікробульйон», а ще запік морквину та буряк у печі.

В Україні зварили найменший в історії борщ

В Україні зварили найменший в історії борщ

Quote«Ми в «Сільпо» любимо експериментувати, а ще більше — приємно дивувати наших гостей. Зазвичай люди уявляють рекорди, як щось, що має бути «найшвидшим, найвищим чи найбільшим». Однак ми подумали, а чому б не піти у зворотному напрямку, встановивши рекорд на найменшу в Україні страву? А яка зі страв є найбільш культовою для української кухні? Звісно ж, це борщ», — розповідає директорка з маркетингу «Сільпо» Катерина Огуряєва.

Відтепер у «Сільпо Resto»можна замовити на фудхолі борщову церемонію. Шеф «Сільпо Resto» приготує на мікроплиті найменший борщ в Україні у присутності відвідувачів.

The Page ділиться рецептом мікроборщику від «Сільпо».

В Україні зварили найменший в історії борщ

В Україні зварили найменший в історії борщ

Рецепт найменшого борщу:

Час приготування – 30 хвилин.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 г
  • Вода – 4 г
  • Картопля – 0,5 г
  • Капуста біла – 0,4 г
  • Буряк відварений – 0,8 г
  • Морква відварна – 0,3 г
  • Томатна паста – 0,3 г
  • Цибуля ріпчаста – 0,2 г
  • Сіль – 0,02 г
  • Цукор – 0,02 г
  • Перець чорний молотий – 0,005 г
  • Олія рослинна – 0,1 г
  • Часник – 0,1г
  • Зелень – 0,1 г
  1. Підготовлений овочевий або м’ясний бульйон наливаємо в мікрокаструлю ємністю 7 мл та доводимо до кипіння.
  2. Додаємо дрібно нарізану картоплю, шинковану капусту та варимо до повної готовності.
  3. Після додаємо печений буряк, нарізану тоненькою соломкою моркву та пасеровану цибулю з томатною пастою.
  4. Знову доводимо до кипіння, додаємо дрібно нарізану зелень, спеції та часник і варимо ще 3 хвилини.
  5. Закриваємо кришкою і залишаємо настоятись протягом 2 годин.
  6. Подаємо у хлібних тарілках зі сметаною та борщовими мікросмаколиками (сало, свіжий часник, цибуля).

Участь у церемонії приготування рекордного мікроборщу взяли відвідувачі «Сільпо». Вони, а також технічний експерт Національного реєстру рекордів України зафіксували рекорд.

Подякувати 🎉