Вартість приготування національної української страви – борщу – з 24 лютого 2022 року зросла на 16,09%. Про це свідчать дані останнього дослідження команди BRDO.
Станом на четвер, 2 червня, чотири порції борщу за традиційним рецептом обійдуться українцям у 95 грн. Тоді як у перший день війни таку саму кількість першої страви можна було зварити за 81,64 грн.
Найістотніше у вартості зросла капуста, трохи менше – свинина (+22,3%), морква (+18,1%), буряк (+16,9%) і сметана (7,7%). Єдиний інгредієнт, який зменшився в ціні аж на 20,1%, а не здорожчав, на відміну від інших, – це картопля.
Що буде із цінами на продукти в Україні – прогноз BRDO
Експерти організації вважають, що сподіватися на зниження цін на овочі українцям не варто. Дефіцит на ринку, зумовлений низкою пов’язаних із війною чинників, спричиняє істотний інфляційний тиск. За їхніми словами, не варто забувати й про збільшення ціни на добрива та їх нестачу на українському ринку. Ба більше, у BRDO спрогнозували подальше зростання вартості «молочки» в Україні.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також