Facebook Pixel

IFC Світового банку допоможе оновити флот Українського Дунайського пароплавства

Українське Дунайське пароплавство та IFC Світового банку підписали меморандум про співпрацю у рамках Міжнародної конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference 2023), яка проходить у Лондоні.

Про це пише Мінінфраструктури.

Про що Дунайське пароплавство домовилось з IFC

За словами Мінінфраструктури, IFC допоможе залучити приватні інвестиції для модернізації та розширення флоту Дунайського пароплавства. IFC також сприятиме впровадженню європейських стандартів корпоративної політики, комплаєнсу та фінансової прозорості.

Оновлення флоту Українського Дунайського пароплавства дозволить розширити можливості логістичної екосистеми Дунаю.

«Наразі Дунайський кластер – важлива складова світової продовольчої безпеки та економічної інтеграції України з ЄС, адже є ефективним альтернативним шляхом для вантажообігу в умовах блокування основних морських шляхів» — йдеться у повідомленні.

Який зараз стан Дунайського пароплавства в Україні

Нагадаємо, що Українське Дунайське пароплавство (УДП) – приватне акціонерне товариство (ПрАТ), яке належить державі. З 2022 року воно починає приносити прибуток, який склав у минулому році понад 146 млн.

Наразі річка Дунай є чи не єдиної на сьогодні артерії, що дає змогу безпечно перевозити товари суднами до Європи. Аграріям він цікавий як альтернатива Чорноморському коридору, який перебуває під загрозою закриття. Не дивно, що дунайські порти б’ють рекорди за темпами перевалки вантажів. Так, станом на 9 травня 2023 року Ізмаїльський порт уже виконав річний план з опрацювання вантажів. Оператори порту сумарно перевалили 6 млн 187 тис. тонн вантажів. Всього за травень 2023 року дунайські порти перевантажили понад 3 млн т. вантажів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉