Facebook Pixel

Порт Ізмаїл уже виконав річний план із перевалки вантажу

Порт Ізмаїл вже виконав річний план з перевалки вантажу

Порт Ізмаїл вже виконав річний план з перевалки вантажу

Рекордні за всю історію свого існування темпи виконання річних показників продемонстрував Ізмаїльський порт. Станом на 8:00 9 травня 2023 року він уже виконав річний план з опрацювання вантажів.

До сьогоднішнього ранку оператори порту сумарно перевалили 6 млн 187 тис. тонн вантажів. В АМПУ відзначили, що це рекордні за всю історію існування порту темпи виконання річних показників.

У розрізі операторів обсяги перевалки виглядають так:

  1. ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт» — 2 млн 656,4 тис. тонн;
  2. ПрАТ «Дунайсудноремонт» — 1 млн 289,5 тис тонн;
  3. ПрАТ «ІРП «Дунайсудносервіс» — 805,0 тис тонн.
Порт Ізмаїл вже виконав річний план з перевалки вантажу

Порт Ізмаїл вже виконав річний план з перевалки вантажу

На першій позиції в номенклатурі вантажів порту Ізмаїл за обсягами перевантаження — хлібні вантажі, на другій – інша агропродукція (олія, шрот, соняшник), на третій — котуни.

Потужності порту з експорту агропродукції збільшилися завдяки введенню в дію причалів для вантажних операцій із зерновими та рослинною олією новими операторами терміналів — ВАТ «Дунайсудносервіс», ПРАТ «Дунайсудноремонт», ПРАТ «ІЦКК», а також завдяки будівництву нового термінала ТОВ СП «Нібулон».

Quote«Збільшенню пропускної спроможності морського порту Ізмаїл, який сьогодні обробляє суттєву частку українського експорту, сприяло відновлення судноплавства в гирлі Бистре, збільшення акваторії МП «Ізмаїл» і проведення днопоглиблювальних робіт в акваторії порту. Дунайський кластер – це ключовий альтернативний шлях експорто-імпортної логістики, який є пріоритетним для подальшого розвитку ДП «АМПУ», — підкреслив голова підприємства Юрій Литвин.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉