Facebook Pixel

Група «Приват» біля Ізмаїлу збудує причал для перевантаження та зберігання зернових

Ізмаїльський целюлозно-картонний комбінат має намір побудувати причал з відповідною інфраструктурою з метою їх подальшої експлуатації для збільшення обсягу перевантаження та зберігання зернових, навалювальних та генеральних вантажів.

Про це пише ЦТС.

Площа майбутньої забудови складає майже 2,4 гектара. Знаходиться ділянка на березі Дунаю, за межами Старої Некрасівки Саф’янівської громади, що під містом Ізмаїл, Одеської області.

За даними Youcontrol, Ізмаїльський целюлозно-картонний комбінат входить до групи «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Перед цим Саф’янівська сільська рада повинна розробити детальний план території, що фінансуватиме підприємство, та провести громадські слухання, йдеться у проєкті рішення сільради, що розглядалося на сесії 29 березня.

За словами керівника управління земельних ресурсів громади Костянтина Чумаченка, ця земельна ділянка знаходиться на території Ізмаїльського целюлозно-картонного комбінату, біля берегової зони Дунаю.

Quote«Сьогодні на всі дунайські порти розповсюджується відповідна державна програма, в рамках якої вони працюють як зерноперевальні. Тому Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України надає дозвіл на розміщення нових причалів вздовж Дунаю з урахуванням того, що їх можна буде задіяти для перевалки зерна. У целюлозно-картонного комбінату буде перший причал, тому й потрібно розробити детальний план території», — пояснив він.

В обґрунтуваннях детального плану зазначається, що встановлення ним видів функціонального та цільового призначення територій надає можливість власникові земельної ділянки зміни цільового призначення з ведення особистого селянського господарства на розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель, споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Нагадаємо, що 13 березня Фонд держмайна України продав ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» бізнесмену Віталію Кропачову.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉