Facebook Pixel

Кожний квартал банк відбиває велику хакерську атаку — голова правління ПУМБ Сергій Черненко

На Київському міжнародному форумі з кібербезпеки голова правління ПУМБ Сергій Черненко зазначив, що інтенсивність DDoS атак на українські банки збільшилася під час повномасштабної війни.

За спостереженнями Сергія Черненка, конфігурація хакерських атак на банки змінюється — кібер-зловмисники роблять це все більш точніше, постійно вигадують щось нове, добре імітують клієнтські операції.

Quote«Умовно кажучи, кожний квартал є така велика, потужна атака на нас. Але ж ми своєю чергою також продовжуємо інвестувати в IT інфраструктуру та кібербезпеку», — зазначив Черненко. За його словами у 2023 році інвестиції у цей напрям досягли біля 400 млн грн.

Також Сергій Черненко повідомив, що протягом кварталу банк отримує біля 12 тис. фішингових листів. Серед них є фішингові листи, які різноманітні угруповання розсилають на випадкові адреси на удачу, а є ретельно сплановані атаки.

За минулий рік у банку виявили та відбили близько 46 таких підготовлених фішингових атак. В таких випадках зловмисники часто знали, кому саме надсилали фішинговий лист і як саме цю людину зачепити, щоб вона його відкрила.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉