Facebook Pixel

Затримали дві групи онлайн-шахраїв — Приватбанк

Останніми днями в Україні за сприяння служби безпеки Приватбанку затримано членів двох злочинних угрупувань, які ошукували українців за допомогою фішингу.

Зловмисники створювали фішингові ресурси, які копіювали інтерфейс сторінок онлайн-банкінгів, сайтів платформ оголошень, інтернет-магазинів і розсилали їх у месенджерах під виглядом пропозицій оформлення фінансових виплат і отримання коштів за проданий товар. Дані, уведені користувачами на фішингових сайтах, автоматично ставали відомі шахраям, які за допомогою платіжних систем виводили гроші потерпілих на підконтрольні рахунки.

Від протиправних дій злочинних угруповань постраждали щонайменше тисяча осіб. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить понад 2 млн грн.

Відкрито кримінальні провадження за статтями про створення та керівництво злочинною спільнотою й про шахрайство. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Представники банку нагадують, що передавання особистих даних третім особам, до того ж через відкриті джерела та невідомі сайти, несе потенційну загрозу використання цих даних шахраями. Через фішингові сайти шахраї викрадають гроші, паролі, секретні карткові реквізити та персональні дані. Користуйтеся лише офіційними сайтами та каналами отримання інформації, перевіряйте правильність назви сайтів, на які переходите та вводите свої персональні дані.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉