Facebook Pixel

Група «Агротрейд» експортувала до країн ЄС та Африки понад 350 тис т зерна

Група «Агротрейд» експортувала до країн ЄС та Африки понад 350 тис т зерна

Група «Агротрейд» експортувала до країн ЄС та Африки понад 350 тис т зерна

У маркетинговому році 2022-2023 група «Агротрейд» експортувала 354 тис т зерна. Головними покупцями українського зерна стали країни ЄС та Північної Африки. Частка власного агровиробництва у сукупному експорті компанії становить 76%, або 267,8 тис. т зерна, а сторонніх виробників — 24%, або 86 тис. т. Органічної продукції на світовий ринок поставлено 1.7 тис. т. Про це повідомила пресслужба «Агротрейу».

Експорт групи Агротрейд

Експорт групи Агротрейд

Зважаючи на умови, у яких працювала група «Агротрейд», минулий маркетинговий рік був успішним для експорту. Адже вдалося реалізувати значну частину агропродукції за доволі високими цінами. Загалом після 24 лютого 2022 року у групи повністю змінилася структура торгівлі — нині 90% зерна вона самостійно доправляє з власних елеваторів до країн призначення.

Quote«Звісно, втрата чорноморських та обстріли річкових портів ускладнили роботу, оскільки призвели до збільшення логістичних витрат і зменшення обсягів відвантажень. Утім, ще до припинення дії «зернової угоди» компанія повністю переорієнтувала весь експорт на Дунай та залізницю — 80 на 20 відсотків відповідно. Тому плани на нинішній маркетинговий рік аналогічні попередньому», — говорить директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності групи «Агротрейд» Андрій Бут.

Найбільшим попитом на світовому ринку користувалися пшениця — 41,96% від усього експорту компанії, кукурудза — 39,98%, соя — 12,57% та ріпак — 4,91%. Частка інших культур становила менше 1%.

Нагадаємо, що у маркетинговому році 2023-2024 група «Агротрейд» планує розпочати експорт насіння технічних конопель.

Подякувати 🎉