Facebook Pixel

Група Агротрейд вперше посіяла технічну коноплю

рупа Агротрейд вперше посіяла технічну коноплю

рупа Агротрейд вперше посіяла технічну коноплю

Група Агротрейд вперше посіяла технічні коноплі, під культуру виділили 200 га у Чернігівській області.

У компанії зазначають, що сіяти коноплі планували ще два роки тому, але відклали це рішення до кращих часів — вирішили не починати нову культуру в кризовий рік, а далі в плани втрутилась війна..

Quote«Для нас це новий досвід, до якого ми ретельно готувалися. Їздили вчитися, опановували різні підходи, технології та рішення. Для посіву технічних конопель ми отримали спеціальну ліцензію. Працюємо з українськими виробниками насіння», — зазначає директор агропромислового департаменту Групи Агротрейд Олександр Овсяник.
Група Агротрейд вперше посіяла технічну коноплю

Група Агротрейд вперше посіяла технічну коноплю

Основною задачею на цей рік у Агротрейді вважають отримання досвіду роботи з цієї культурою, знайти правильні схеми захисту і вирощування, а також масштабувати цей проєкт. Для цього посівну площу розділили на 27 ділянок випробувань гербіцидного захисту. Будуть шукати кращий, досліджувати його ефективність і вплив на врожайність культури.

Група Агротрейд вперше посіяла технічну коноплю

Група Агротрейд вперше посіяла технічну коноплю

Quote«Коноплю плануємо вирощувати по двох напрямках: це збір насіння на зерно та трести для переробки. Попередньо маємо плани реалізації і одного, і іншого, адже сьогодні у Європі розвинений ринок переробки самого волокна, багато підприємств зацікавлені в сировині, наприклад, для конопляної олії. В Україні ж у зв’язку з війною зараз цей напрямок не дуже ефективно розвивається, але віримо, що після перемоги ця галузь буде конкурентною, а ми при цьому вже матимемо повне розуміння, як виростити найкращий врожай коноплі», — розповідає Олександр Овсяник.

Збір першого врожаю коноплі планується в кінці серпня.

Контекст:

  • Агротрейд — один з найбільших українських агрохолдингів, входить до десятки найбільших зернотрейдерів та трійки лідерів з переробки гречки в Україні.
  • Холдинг складається з 17 сільгосппідприємств, що обробляють 70,5 тис. га земель, об'єднаних в 6 агрокластерів, 9 елеваторів і хлібоприймальних підприємств потужністю зберігання 570 тис. тонн. Холдинг обробляє орендовані сільськогосподарські землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях.
  • Основними сферами діяльності холдингу є вирощування зернових, зернобобових та олійних культур, зберігання і переробка зерна, насінництво і торгівля (зернотрейдинг). Основними культурами для холдингу є соняшник, кукурудза, пшениця, соя, а також нішеві гірчицю та гарбуз на насіння.
Подякувати 🎉