Facebook Pixel

Гранти для бізнесу 2024: на які фінансові програми можна податися у квітні

Якщо твій бізнес потребує додаткових коштів, а брати кредит — не варіант, слід дізнатися більше про гранти. Це кошти, які дають на розвиток бізнес-ідей чи вже наявних бізнесів. У матеріалі розповідаємо, на які гранти можна податися бізнесам у квітні 2024. Більше про гранти розповіли у Forbes.

Гранти для бізнесу 2024: на які програми можна податися у квітні

Гранти українським бізнесам надає держава, іноземні проєкти та неурядові українські організації. А розраховувати на допомогу можуть власники малого та середнього бізнесу.

Європейська рада з інновацій (EIC)

Цей грант підійде для технологічних стартапів малого і середнього бізнесу, що розробляє інноваційні послуги чи продукти. Грантові кошти можна використати для інтеграції у європейські екосистеми, для виходу на європейські ринки, забезпечення безперервності бізнесу.

Дедлайн подачі — 25 квітня 2025 року. Надати можуть до €60 тис. Податися — за посиланням.

Програма фінансової підтримки GRAINS

Грант для представників аграрної сфери малого та середнього бізнесу. Його можна використати на реалізацію проєктів зеленої трансформації в ЄС та Україні.

Дедлайн подачі — 30 квітня 2024 року. Сума гранту: до €8175. Податися можна тут.

Європейська мережа підприємців ЄС Enterprise Europe Network

Грант для малого та середнього бізнесу, який хоче збільшити енергоефективність виробництва. Дедлайн подачі — 15 квітня 2024 року.

За грантом можуть надати до €10 тис. Податися можна за цим посиланням.

БФ МХП — Громаді

Грант на розвиток мікро чи малого бізнесу. Дедлайн подачі — 9 квітня 2024 року. Участь можуть брати люди з: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей та з Києва.

Сума гранту: до 100 тис. грн. Деталі — за посиланням.

Державна програма єРобота

Грантові кошти для майбутніх і чинних підприємців. Їх можна використати на:

  • придбання й лізинг обладнання, закупівлю сировини, сплату оренди;
  • придбання, доставку і введення в експлуатацію верстатів і технологічного обладнання;
  • будівництво модульних теплиць;
  • оплата рахунків постачальникам і продавцям;
  • на відкриття власної справи, придбання франшизи ветеранами та членами їхніх родин;

Дедлайни подачі не вказані. Сума грантів: до 8 млн грн, залежно від виду бізнесу. Податися можна за цим посиланням.

Кредитування малого і середнього бізнесу з USAID

Взяти участь можуть мікро- та малі бізнеси з річним доходом до €50 млн. Податися можна до травня 2025 року. Інвестиції надають до 20 млн грн із кредитною ставкою 7% річних. Реєстрація — за посиланням.

Відомство з інтелектуальної власності Європейського Союзу

Гранти для малого та середнього бізнесу, які хочуть зареєструвати об’єкти інтелектуальної власності в ЄС. Грантові кошти можна використати на реєстрацію IP об’єктів. Дедлайн: 6 грудня 2024 року.

Сума гранту: до €3500 та часткове покриття додаткових витрат. Податися можна тут.

Київська школа економіки

У пріоритеті — таланти, що розвивають напрям STEM в Україні. Грант можна отримати на проект будь-якої сфери. Сума — $5000. Податися можна за цим посиланням.

UkraineReady4EU

Малі та середні бізнеси, які мають менш як 250 працівників та річний оборот менш як €50 млн, можуть отримати грант на розширення діяльності в ЄС. Сума гранту — до €2500. Дедлайн подачі — до 2025 року. Податися можна тут.

UNIVERSALNA та ПриватБанк

Фермери, що мають обмежений доступ до фінансування через ризики неврожаю, можуть отримати кредитування і страхування на пільгових умовах. Дедлайн подачі — 31 грудня 2024. Дізнатися більше можна за цим посиланням.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉